Tak Reti Jaga Akuarium, Isteri Masak Arowana Suami

BeritaTak Reti Jaga Akuarium, Isteri Masak Arowana Suami

SEORANG wanita Indonesia memutuskan untuk menggoreng haiwan peliharaan suaminya, seekor ikan jenis Arowana setelah dia tidak menepati janjinya untuk membersihkan akuarium.
Wanita yang dikenali sebagai miakurniawan01 di TikTok, berkongsi klip 20 saat dia membersihkan Arowana dan menggorengnya.

Dalam video tersebut, Mia menyatakan bahawa dia telah meminta suaminya untuk membersihkan tangki ikannya, tetapi tidak diendahkan.

Oleh kerana dia tidak tahan lagi dengan akuarium kotor itu, dia memutuskan untuk membersihkan tangki itu sendiri.

Malangnya, Arowana tersebut jatuh sakit dalam proses pembersihan itu.

Wanita berkenaan tidak membuang atau menanamnya, lalu Mia memutuskan untuk membuat yang terbaik dari keadaan itu dengan mengubah ikan mati itu menjadi makanan yang enak.

Posting Mia telah ditonton lebih dari enam juta kali sejak disiarkan pada hari Sabtu dengan ada pengguna media sosial yang kagum dengan kaedah penyelesaiannya.

“Adik saya menangis menonton ini,” komen seorang pengguna, abcdefghaii.

“Ikan goreng paling mahal,” komen pengguna davicahya29.

Mia menjawab dalam catatan lain dengan mengatakan bahawa suaminya pada mulanya sedih tetapi akhirnya dapat menertawakan kejadian itu.

Dijuluki “ikan naga”, Arowana adalah binatang peliharaan yang sangat didambakan yang menelan belanja hingga ratusan ribu ringgit, dengan orang-orang Cina biasanya percaya bahawa warna merah dan sisik seperti duit syiling adalah simbol kekayaan dan kemakmuran.

Baca: ‘Arowana’ Adib Jadi Tanda Kenangan Rakan Setugas
IKUTI TWITTER MYNEWSHUB DI SINI

Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Terkini

Popular

Kolumnis