Menteri Celaru Fikiran Tentang Sistem HIDE

Gaya HidupKesihatanMenteri Celaru Fikiran Tentang Sistem HIDE

Cuba suruh menteri (messenger) yang suruh kawasan Hotspot HIDE tu tutup, explain dulu macam mana sistem HIDE ni berfungsi kepada rakyat.

Entah dia pun tak paham HIDE tu apa. Main balun suruh semua tutup. Menteri MOSTI cakap HIDE bukan penyebar kluster. Dah tu apa jadah hotspot HIDE ni sebenarnya?

Kerajaan tak tahu, tutup kawasan2 ni impak dia besar termasuk kepada rantaian makanan dan barangan keperluan masa nak Raya ni. Bukan sekadar mall besar2 malahan giant, nsk, pasar borong KL semua pun kena tutup.

Pasar borong KL adalah laluan masuk barangan asas di KL/Selangor sebelum diambil oleh pasar awam/kedai runcit/restoran. Time nak raya ko suruh tutup, bukan sbb cluster, tapi sebab sistem yang ko pun sendiri entah paham ke tidak.

Belum cerita pasal peniaga dalam mall yang mungkin terjun bangunan lepas ni menanggung kerugian sbb perkara bodoh seperti HIDE.

Menteri lahaiii menteriiiii… tolongggggg lah bijak sikit.

Kredit FB Rahimi Osman

Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Terkini

Popular

Kolumnis