Apakah Anak-Anak Einstein Sebijak Bapa Mereka?

BeritaApakah Anak-Anak Einstein Sebijak Bapa Mereka?

EINSTEIN mempunyai tiga orang anak.

Sulung adalah seorang anak perempuan bernama Lieserl. Dia tidak diketahui oleh seluruh dunia sehinggalah beberapa naskah surat awal antara Einstein dan isteri pertamanya ditemui pada tahun 1986 yang menyebutkan kewujudan seorang anak perempuan. Dia dilahirkan sekitar tahun 1902. Nasib anak itu tidak diketahui tetapi mungkin meninggal dunia pada usia sangat muda.

Kedua adalah seorang anak lelaki bernama Hans, yang memegang doktor falsafah dalam bidang kejuruteraan dan menjadi profesor universiti dan pakar hidraulik yang terkenal. Dia jelas cukup pintar, walaupun tidak cukup mengubah tahap-keseluruhan-ajaran-fisika seperti bapanya.

Yang ketiga adalah seorang lagi anak lelaki, Eduard, yang menunjukkan potensi dalam bidang ilmu tetapi malangnya mengalami skizofrenia pada usia 21 tahun. Dia menghabiskan sisa hidupnya di dalam dan di luar institusi mental.

Untuk yang mungkin tidak beberapa tahu siapa Einstein walaupun pernah mendengar nama, Albert Einstein adalah ahli fizik teori kelahiran Jerman, yang diakui secara meluas sebagai salah satu ahli fizik terhebat sepanjang masa.

Einstein terkenal kerana mengembangkan teori relativiti, tetapi dia juga memberikan sumbangan penting dalam pengembangan teori mekanik kuantum. – Mynewshub.TV

Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Terkini

Popular

Kolumnis