Adun Sebatik Katak Terbaru Sertai PPBM

NasionalAdun Sebatik Katak Terbaru Sertai PPBM

 

Katak Berhijrah lagi… Kali ini nun di negeri bawah bayu Sabah sana muncul seekor katak bebas yang ditaja akhirnya secara sah menjadi Katak.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) bebas, Hassan A Gani Pg Amir kini sah sertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia walaupun cerita sebenar bertanding pun ditaja Bersatu PPBM guna Calon Bebas

Beliau menyerahkan borang keahliannya yang memang dah ahli kepada Timbalan Presiden parti itu, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dalam Majlis Makan Malam Ulang Tahun Kedua Bersatu Sabah, pada Isnin malam.

Pada 25 Februari lalu, beliau yang merupakan wakil rakyat sebatik telah mengisytiharkan keluar daripada Parti Warisan Sabah (Warisan) padahal beliau bukan wakil rakyat Warisan pun… Kencing lagi.

“Hari ini memang kita menyerahkan borang penyertaan, borang keahlian menyertai parti Bersatu padahal borang apa yang diisi sebab dah memang ahli pun.

“Perkara ini dilakukan setelah berbincang dengan pihak akar umbi dan juga ketua-ketua cawangan yang sebelum ini daripada cawangan Parti Warisan Sabah,” katanya dalam misi mengencing saja.

Sebelum ini, tindakan ADUN Sebatik yang bertindak keluar parti ( keluar pasal apa? Sedangkan Wakil Rakyat Bebas pun) mengundang kontroversi dan diselar pucuk pimpinan Warisan yang kemudiannya mengheret perkara itu muka pengadilan.

Ini termasuklah tindakan Warisan menggesa Hassan A Gani untuk mengosongkan kerusi DUN diwakilinya kerana didakwa telah menandatangani surat akuan bersumpah ketika penamaan calon pada tahun lalu.. (Kencing sama Kencing)

Bersatu ni memang pakar mengencing serupa Presiden mereka juga kaki menipu nama sendiri Mahiaddin Md Yasin dingaku Muhyiddin Mohd Yassin…

Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Terkini

Popular

Kolumnis